Data24/03/2019 17:00
LlocPavelló Olímpic de Badalona
  • García Donás
  • Moreno MIllán

Industrias Santa Coloma va perdre el derbi (2-3) davant un Barça que va tenir en Ferrao al factor diferencial del partit. El de Chapecó va signar un doblet i va donar una assistència per convertir-se en el jugador més decisiu d’un duel que va poder acabar en taules. Ximbinha va enviar una pilota al pal a 4 segons per al final. Els colomencs van fer mèrits per a com a mínim empatar el partit. L’Olímpic de Badalona va registrar una gran entrada amb un total de 2.325 espectadors.

La primera derrota d’Indstrias Santa Coloma a Badalona no va deixar males sensacions. Tot el contrari. L’equip va tornar a desplegar un joc convincent, sobretot a la segona part, i va tenir al seu abast sumar un punt. Ho va treballar però no va encertar amb la porteria de Didac, amb tres pals inclosos, en un partit en el qual Ferrao va estar en totes les accions de mèrit del rival. El pivot brasiler s’ha convertit en un jugador indesxifrable per a Industrias Santa Coloma com ho va ser en el seu moment Fernandao.

El Barça va sortir determinat a marcar les primeres diferències en una arrencada de partit en la que Ferrao va forçar la targeta groga de Corso i va assistir a Arthur perquè aquest posés el 0-1 al marcador. Els locals van aguantar el tipus i encara que els va costar prendre el pols a l’encontre van aconseguir sobreposar-se. Verdejo i Thalles van tenir molt a veure en aquesta reacció. Ells van protagonitzar les primeres ocasions de gol encara que qui més a prop va estar de l’empat va ser Pol que en la primera pilota que tocava va enviar la pilota al pal. La cinquena falta d’equip dels barcelonistes a 9 minuts per arribar al descans va obligar a baixar la seva intensitat defensiva. Ximbinha va poder fer l’1-1 però Dyego ho va evitar. Abans d’arribar al final de la primera meitat de nou va aparèixer Ferrao. En un córner no resolt en defensa pels colomencs el brasiler va col·locar una pilota impossible per a Feixas i va fer el 0-2. Un cop per a Industrias Santa Coloma.

La segona part no va poder tenir millor inici. Abans de complir-se el primer minut Uri Santos va retallar distàncies picant la pilota davant la sortida de Didac. L’1 a 2 obria el partit. El Barça va buscar ampliar de nou la diferència per mediació d’Esquerdinha però Feixas es va lluir després va ser Maico qui de volea ho va intentar davant Didac que va refusar la pilota a córner. I amb les forces equilibrades sobre el parquet va tornar a emergir la figura de Ferrao. Una pilota rebuda d’esquena a porteria en una acció típica de pivot li va servir per desfer-se del seu marcador i anotar l’1-3. Va prendre aire el Barça amb aquest gol i de nou el conjunt d’Óscar Redondo es va estavellar amb els pals. Thalles va poder fer  el segon del seu equip i al final es va haver de recórrer a l’atac de cinc amb Ximbinha fent les funcions de porter. Amb la fortuna que li va faltar a Pol i Thalles, es va trobar Albert Cardona amb una pilota creuada a l’àrea que va tocar amb el cap perquè la pilota acabés a la porteria del Barça. Faltaven 45” per al final i els visitants limitats en defensa amb les cinc faltes d’equip. Ximbinha va estar a punt d’aconseguir l’empat però es va topar amb el pal. La sort que sí que va tenir al Palau Blaugrana en la primera volta i que aquesta tarda va faltar a l’Olímpic de Badalona.