08 Mar 2019

Cris: “El camí cap a la igualtat a l’esport és lent”

Aquest divendres se celebra el Dia Internacional de la Dona. Serà una jornada reivindicativa en la qual el moviment feminista ha convocat diversos actes de sensibilització sota el lema “Juntes som més fortes”. El manifest d’aquest 8 de març clama contra les violències masclistes i exigeix polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per a les dones. Posar fi a l’educació sexista en nom de la igualtat, contra la precarietat laboral i la bretxa salarial són altres reivindicacions. L’esport no és aliè a aquesta problemàtica i la jugadora d’Industrias Santa Coloma, Cris, reflexiona sobre això.

 

 

– Què significa per a una esportista el 8M (Dia Internacional de la Dona)?

La veritat és que no hauria d’existir un 8 de març, però donades les circumstàncies de desigualtat que es continuen produint en la nostra societat, és una bona data per continuar reivindicant la igualtat de gèneres en tots els seus aspectes.

 

– Al futbol sala, com en altres esports, queda molt per fer en matèria d’igualtat no?

Desgraciadament el camí cap a la igualtat en l’esport ha estat i és lent ja que els prejudicis són molts i es mantenen en el temps. Els molts estereotips creats per la nostra societat han estat un gran impediment per a l’evolució de l’esport femení i en concret per al futbol sala. Per això és important crear una nova visió de valors esportius i fomentar la igualtat d’oportunitats i de creixement esportiu, tant a nivell formatiu com professional.

 

– Els èxits més recents de l’esport femení el fa més visible. Cal aprofitar aquest corrent per guanyar en la igualtat de drets…

Evidentment els èxits fan visibles les grans capacitats de les esportistes però penso que el gran canvi es produirà quan es facin visibles els projectes inclusius a petita escala. És a dir, quan l’esport femení estigui arrelat en petits clubs serà quan, al meu entendre, s’aconseguirà el ple èxit.

 

– Per la teva experiència, Què li diries a una nena que vol començar a jugar a futbol sala?

Que no tingui complexos i sobretot que gaudeixi d’aquest gran esport.

 

– Campanyes com les que ha posat en marxa la FCF (#Orgullosa) Es noten en el vostre dia a dia?

Al meu entendre, no es noten en excés a nivell de pista, però penso que són iniciatives necessàries per denunciar la desigualtat tan evident quant a oportunitats, professionalització, salaris entre altres aspectes.

 

– Finalment Què podria fer un club com a Industrias Santa Coloma per potenciar l’equip femení?

Doncs el primer pas ja l’ha donat intentant equiparar alguns aspectes esportius. Però Industrias és una gran entitat i el seu gran treball a nivell d’equips base hauria d’ampliar-ho també al femení. Penso que seria important per créixer com a club poder donar oportunitat a moltes nenes a formar-se des de categories inferiors.

 

 

FACEBOOK

Últimos Tweets

INSTAGRAM

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.
Something is wrong.
Instagram token error.
Cargar más

PATROCINADORES