11 ag. 2020

La Lliga no començarà el 5 de setembre pendent d’un protocol de seguretat

La Lliga no podrà començar el pròxim 5 de setembre. És una de les conclusions que s’extreu de la reunió mantinguda entre la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i les seves Territorials en la qual es va analitzar la situació actual en relació a la pandèmia i l’inici de les competicions oficials no professionals. La nota informativa emesa per la RFEF expressa que es comunicarà als clubs el començament de la temporada amb almenys 30 dies d’antelació una vegada s’estableixi el protocol de seguretat que avui dia es desconeix.

 

 

La RFEF ha negat rotundament que hagi proposat retardar l’inici de les competicions esportives al mes de gener o més endavant. I assenyala que “desafortunadament aquesta Federació està acostumada a aquestes campanyes amb contínues falsedats orquestrades a fi de desacreditar, desinformar i crear incertesa”.

 

A més reitera que la seva principal preocupació és “la salut de tots els federats i gent del món del futbol: futbolistes, àrbitres, entrenadors, auxiliars i membres dels clubs, així com de les seves famílies i el seu entorn pròxim”. Segons la RFEF la seguretat sanitària ha d’anar de la mà de la seguretat jurídica per a afrontar qualsevol tipus de reclamació en el futur.

 

L’ens federatiu ha assenyalat que amb la resta de federacions d’equip (bàsquet, handbol, hoquei, rugbi, patinatge, natació, voleibol i beisbol) s’ha sol·licitat una reunió urgent amb les autoritats competents per a conèixer el marc de garanties que han d’aplicar-se i exigir-se als participants en les competicions d’àmbit estatal que estan sota la seva competència organitzativa.

 

La RFEF ha convocat també als representants dels diferents estaments participants en les competicions professionalitzades en els òrgans federatius creats per a aquest fí, on estan representats els clubs, els futbolistes, els àrbitres i els entrenadors per a analitzar la situació i adoptar decisions.

 

I conclou que “és intenció de la Federació comunicar als clubs el començament de la temporada amb almenys 30 dies d’antelació, una vegada hi hagi un protocol nacional aprovat pels poders públics competents.”

 

 

*Comunicat oficial de la RFEF (clica aquí)

 

 

FACEBOOK

Últims tweets

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

PATROCINADORS