Historial

 

FS Garcia és el club degà de la LNFS. Es va fundar com a Industrias García l’any 1975 i durant les seves primeres tres temporades va participar únicament en els campionats Meyland de Barcelona. A la temporada 1978-79, el club va decidir integrar-se en les competicions de la Federació Catalana de Futbol, passant a disputar el campionat de Tercera Divisió, categoria en la qual va romandre fins a la temporada 1985-86, proclamant-se campió de Catalunya i assolint l’ascens a Primera Nacional. La temporada següent, la 86-87, Industrias García va tornar a adjudicar-se el títol, la qual cosa va propiciar el salt a Divisió d’Honor, categoria en la qual ha estat fins a l’exercici 2004-2005. L’èxit més sonat d’Industrias García, sota la denominació de Marfil Santa Coloma, va arribar a la temporada 1998-99 en la qual, de la mà del tècnic brasiler Tachinha, es va proclamar subcampió de lliga, després d’haver-se plantat a  la final després d’una fase regular i un play off pel títol espectaculars. No obstant això, els colomencs, que van haver de disputar els seus partits com a local al Pavelló Olímpic de Badalona, no van poder amb el Caja Segovia, que es va imposar en l’eliminatòria per 3 victòries a 0.

Des de la seva fundació, la filosofia de planter ha estat una constant per al club colomenc, que dóna molt protagonisme a jugadors formats en els seus equips de base. Marfil Santa Coloma va baixar a la temporada 2004-2005 a Divisió de Plata i després de tres anys en aquesta categoria disputant tres play-off d’ascens amb Padú a la banqueta va aconseguir de manera brillant al juny de 2008 el seu retorn a l’elit.

Al setembre de 2012 va aconseguir la seva primera Copa de Catalunya guanyant en la final al Campió d’Europa i de Lliga, el FC Barcelona, per 3-2. Un dels dies més rellevants de la història del club.

La temporada 2013-2014 serà recordada, fins que es demostri el contrari, com la millor de la història de l’entitat. La quarta plaça a la classificació de la fase regular, per darrere dels tres grans (Barça, Inter i ElPozo), liderant l’anomenada ‘altra Lliga’, va ser la millor posició a la Lliga de Marfil Santa Coloma fins avui. La participació a la Copa d’Espanya a Logronyo i en les semifinals del play-off pel títol, van completar una campanya inoblidable.

Actualment el nostre club ha passat a anomenar-se Industrias Santa Coloma. Aquesta nova nomenclatura té com a objectius tornar als nostres arrels, a la nostra identitat i raó de ser, reivindicant el nom de la nostra ciutat d’origen, referenciant el nostre projecte social, i recordant a tots i totes que la ciutat de Santa Coloma és el veritable bressol del futbol sala.

 

FACEBOOK

Últims tweets

INSTAGRAM

Something is wrong.
Instagram token error.
Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

PATROCINADORS