Historial

 

 

 

FS Garcia és el club degà de la LNFS. Es va fundar com a Industrias García l’any 1975 i durant les seves primeres tres temporades va participar únicament en els campionats Meyland de Barcelona. A la temporada 1978-79, el club va decidir integrar-se en les competicions de la Federació Catalana de Futbol, passant a disputar el campionat de Tercera Divisió, categoria en la qual va romandre fins a la temporada 1985-86, proclamant-se campió de Catalunya i assolint l’ascens a Primera Nacional. La temporada següent, la 86-87, Industrias García va tornar a adjudicar-se el títol, la qual cosa va propiciar el salt a Divisió d’Honor, categoria en la qual ha estat fins a l’exercici 2004-2005. L’èxit més sonat d’Industrias García va arribar a la temporada 1998-99 en la qual, de la mà del tècnic brasiler Tachinha, es va proclamar subcampió de lliga, després d’haver-se plantat a  la final després d’una fase regular i un play off pel títol espectaculars. No obstant això, els colomencs, que van haver de disputar els seus partits com a local al Pavelló Olímpic de Badalona, no van poder amb el Caja Segovia, que es va imposar en l’eliminatòria per 3 victòries a 0.

Des de la seva fundació, la filosofia de planter ha estat una constant per al club colomenc, que dóna molt protagonisme a jugadors formats en els seus equips de base. Marfil Santa Coloma va baixar a la temporada 2004-2005 a Divisió de Plata i després de tres anys en aquesta categoria disputant tres play-off d’ascens amb Padú a la banqueta va aconseguir de manera brillant al juny de 2008 el seu retorn a l’elit.

Al setembre de 2012 va aconseguir la seva primera Copa de Catalunya guanyant en la final al Campió d’Europa i de Lliga, el FC Barcelona, per 3-2. Un dels dies més rellevants de la història del club. Aquest èxit es repetiria al setembre de 2019 a Sabadell aixecan de nou aquest trofeu amb una altre victòria sobre el Barça (4-3).

La temporada 2013-2014 serà recordada, fins que es demostri el contrari, com la millor de la història de l’entitat. La quarta plaça a la classificació de la fase regular, per darrere dels tres grans (Barça, Inter i ElPozo), liderant l’anomenada ‘altra Lliga’, va ser la millor posició a la Lliga de Marfil Santa Coloma fins avui. La participació a la Copa d’Espanya a Logronyo i en les semifinals del play-off pel títol, van completar una campanya inoblidable.

Actualment el nostre club ha passat a anomenar-se Industrias Santa Coloma. Aquesta nova nomenclatura té com a objectius tornar als nostres arrels, a la nostra identitat i raó de ser, reivindicant el nom de la nostra ciutat d’origen, referenciant el nostre projecte social, i recordant a tots i totes que la ciutat de Santa Coloma és el veritable bressol del futbol sala.

 

FACEBOOK

Últims tweets

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

PATROCINADORS