• Lázaro Ángulo
  • Povill
  • Fabinho
  • Rivillos

Dos gols de Povill en el tram final del partit li van donar la victòria a Industrias Santa Coloma davant el campió d’Europa, Illes Balears Palma Futsal (4-2). Ni Barrón amb una altra gran actuació i tampoc la reacció visitant, que li va permetre empatar en menys d’un minut un encontré que perdia 2-0, van frenar al conjunt de Xavi Closas que va tirar d’èpica per signar el debut somiat.

Els duels entre Industrias Santa Coloma i Illes Balears Palma Futsal al Pavelló Nou comencen a ser recurrents. A l’assegurat protagonisme de Barrón s’uneix, gairebé sempre, un final incert que decanta la balança de la forma més inesperada. En els últims anys s’ha fet reiteratiu i en aquesta ocasió, va ser el nostre equip qui va acabar guanyant.

Aquesta vegada bona part de culpa és de l’encert golejador de Bernat Povill. A falta d’1’32” el d’Olesa de Montserrat va interceptar una passada de David Peña i va anotar des de la seva pròpia àrea amb el marc rival desprotegit. Industrias estava defensant l’atac de cinc sense fissures i va obtenir un premi molt merescut. Quan el partit arribava a la fi, un servei de banda executat amb rapidesa per Corso i amb les mans, va habilitar de nou a Povill que va tancar el marcador, mancaven tres segons, amb el 4-2 definitiu.

La primera part havia discorregut amb una certa calma en els primers minuts. Buno Gomes i Fabinho havien posat a prova a Borja, impecable refusant amb el peu totes dues situacions. Verdejo, de falta, Cardona, amb un xut que es va marxar alt, i un parell de tirs desviats de Tolrà va ser el més destacat dels locals fins que arribats a l’equador d’aquest període es van desfermar les hostilitats. Verdejo, Victor Pérez i fins i tot Borja, en una de les seves habituals incursions en atac, van trobar sempre l’oposició de Barrón. Una recuperació de Nil va permetre una contra que Tolrà va culminar en l’1-0 (min.16). Industrias, que ja havia acumulat les cinc faltes d’equip, no va desistir i Leandrinho, Verdejo i Povill van intentar fer més àmplia la minsa renda amb la qual es va arribar al descans. Només Fabinho, que va obligar a Borja a treure una gran mà, va estar a prop de l’empat.

La represa no es va apartar de la línia dibuixada per Industrias en el tram final del primer temps. Verdejo va poder fer el segon, primer amb el cap i després en rebre una gran passada de Leandrinho. En totes dues oportunitats va errar en la definició. Només Rivillos, en una falta, va inquietar a Borja. Cardona ho va provar des de la mitja distància, ras i prop de la base del pal. El 2-0 va ser producte d’una recuperació de Victor Pérez a David Peña que va acabar amb un xut de Povill i que es va assenyalar com falta a la frontal de l’àrea. El mateix Victor Pérez va aconseguir batre a Barrón amb la col·laboració d’un contrari que va desviar la pilota el just perquè pogués entrar en la porteria balear. Era el minut 25 i era el primer gol de Victor Pérez a Primera Divisió.

L’avantatge, sense ser definitiva, va obligar als d’Antonio Vadillo a posar una altra marxa al partit. Un intercanvi de cops del qual va poder sortir el tercer gol d’Industrias, gràcies a una magnífica volea de Verdejo a la qual va respondre amb agilitat i precisió Barrón. Palma Futsal va tornar a l’encontre en menys d’un minut. Marcelo, després de fer una paret amb Bruno Gomes, va deixar anar una rematada violenta i col·locada que va significar el 2-1 i després, una cursa de David Peña per la banda va deixar a Bruno Gomes en posición avantatjosa per a embocar i fer el 2-2. Borja res va poder fer per evitar un i altre gol.

Un temps mort clau de Xavi Closas, la cinquena falta d’equip dels balears a 4’24” per al final i sobretot l’atac de cinc dels visitants, van donar lloc a un final de partit en el qual va sobresortir Povill que va acabar per donar-li els tres punts a Industrias Santa Coloma.