31 des. 2020

2020: l’any més incert

El 2020 s’acaba, l’any del COVID19, la pandèmia, el de les restriccions que va derivar en una crisi sanitària i econòmica sense precedents. Un any que difícilment oblidarem en el que l’esport es va veure també colpejat. Primer sense competició, després sense entrenaments, després amb partits sense públic a les graderies. Distància, higiene de mans i mascareta es van incorporar a la nostra quotidianitat definida des de llavors com a ‘nova normalitat’.

 

El 2020 s’acaba sense poder comptar amb el suport de la nostra afició

 

 

El 2020 serà recordat pel confinament domiciliari que va paralitzar el nostre dia a dia. Un any duríssim pel cost en vides i malgrat l’arribada de la vacuna ens queden per davant mesos difícils encara que l’opinió generalitzada és que ja es veu llum al final del túnel.

La llum que va aportar el fitxatge de Javi Rodríguez per Industrias Santa Coloma per canviar la dinàmica d’un equip que mirava de reüll al furgó de cua a Primera Divisió. L’any 2020 es va estrenar amb una victòria en el debut del nou entrenador i va començar una etapa diferent que va acabar de manera abrupta el 13 de març amb el decret de l’Estat d’Alarma, a les portes d’un derbi al Palau Blaugrana al qual Industrias arribava enratxat amb uns números que feia anys no es gaudien.

Abans l’equip va certificar de manera brillant el seu pas a la Final Four de la Copa del Rei i va tornar a classificar-se per a optar a un títol alguna cosa que no passava des de la Copa d’Espanya 2017 de Ciudad Real. Aquesta fase final que degué jugar-se al maig es va ajornar per a finals d’any de la mateixa manera que la temporada regular de Lliga es va donar per conclosa.

El 2020 serà recordat també perquè la LNFS va sol·licitar al govern central el reconeixement del futbol sala com a esport professional. Va ser l’any de la marxa del porter Miquel Feixas d’Industrias Santa Coloma per a tornar al Barça després d’una gran temporada i el de l’arribada d’un fitxatge il·lusionant, l’internacional eslovac Drahovský.

El retorn de la competició després de 7 mesos d’aturada ens va portar un canvi de ‘casa’: el Camp del Ferro ens va acollir en un exili prolongat per les inacabades obres de remodelació del Pavelló Nou. Però no ens va permetre per seguretat sanitària el retorn de l’afició a les graderies amb estrictes protocols d’obligat compliment. La incidència de la COVID19 va derivar en una successió de partits suspesos, un total de 18 dels quals només es van disputar 7 al tancament d’any.

Un 2020 en el qual Industrias Santa Coloma va guanyar a Torrejón d’Ardoz a Movistar Inter i al Barça al Palau Blaugrana en dos memorables partits de Lliga que quedaran gravats per sempre en la memòria dels nostres seguidors. Com ho va ser també el duel contra Jaén Paradís Interior a la Final Four de la Copa del Rei celebrada a Màlaga aquest mes de desembre. Un partit resol en una interminable tanda de penals i en la qual el nostre equip va merèixer segurament millor premi.

El 2020 s’acomiada amb la sensació que res tornarà a ser com abans. Diu adéu amb més ombres que llums i amb el desig de guanyar temps al temps. Saludem per fi a 2021 amb aquesta abraçada que tant trobem a faltar.

 

 

 

 

 

FACEBOOK

Últims Tweets

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

PATROCINADORS