12 febr. 2020

Classificats per a la fase final de la Copa del Rei

Industrias Santa Coloma es va classificar per a la fase final de la Copa del Rei guanyant a Soliss Talavera en una llarga i emocionant tanda de penals (8-9) després que el partit i la pròrroga acabessin en empat (1-1). En l’escenari on havien caigut Aspil Jumpers Ribera Navarra i Movistar Inter, el nostre equip va aconseguir amb molta feina però amb justícia unir-se a FC Barcelona, Reial Betis i Jaén Paraíso Interior per disputar del 8 al 10 de maig aquesta final a quatre amb seu encara per determinar.

L’eliminatòria s’acabà decidint a la tanda de penals

Industrias Santa Coloma va obtenir al Primero de Mayo el seu passaport per a la fase final de la Copa del Rei i es va guanyar el dret a il·lusionar-se amb la possibilitat de guanyar un altre títol aquesta temporada . I per a aconseguir-ho i no afegir el seu nom als equips de Primera Divisió que havien estat eliminats en aquesta competició per Soliss Talavera, aquesta nit va haver de emprar-se a fons i signar una actuació convincent com a visitant, El partit va exigir d’Industrias Santa Coloma des del primer minut la seva versió més solidària en l’esforç, productiva en atac i fiable en l’aspecte col·lectiu i individual, per a imposar-se a un rival que mai es va rendir encoratjat per 2.500 aficionats. Industrias va ser millor i va merèixer passar.

En la primera part els de Javi Rodríguez van portar la iniciativa, van dominar i van disposar de les millors ocasions. Uri Santos, Khalid, David i Albert Cardona van poder avançar al nostre equip. D’un costat la gran actuació de Rafa Luque i d’un altre la mala finalització, van evitar el gol. El millor va ser que el rival no va crear problemes i Feixas no va tenir molta feina. Els talaverans van ser un equip reactiu que va abusar del joc directe i mai va trobar la fórmula per superar la defensa colomenca.

En la segona part el guió no es va apartar molt del viscut en el primer acte. Més domini visitant i situacions de gol menys clares. En una estratègia va néixer el 0-1 després d’un servei de banda i un tir creuat de Corso que celebrava així el seu aniversari. El més difícil semblava que estava fet. Industrias Santa Coloma s’havia avançat al marcador. La reacció local no es va fer esperar. Tot el que no havia fet el conjunt de Rubén Barrios en 28 minuts el va aconseguir arran d’aquest primer gol. Es va trobar amb Feixas que va estar esplèndid en els moments de més dubtes dels seus companys i va haver de recórrer a l’atac de cinc per a finalment marcar l’empat en l’últim minut de partit. Va ser un cop dur per als nostres jugadors.

La pròrroga no va servir de molt. Si potser perquè Uri Santos protagonitzés una de les jugades del partit que no va poder acabar en gol perquè Rafa Luque es va tornar a creuar en el seu camí. Els talaverans ho van confiar tot als penals i van estar a punt de donar una nova sorpresa. Industrias va estar a la vora de l’eliminació però Feixas va aparèixer i va acabar sent decisiu. Després dels errors de Bruno Petry en la primera ronda de penals i d’Uri Santos, va aturar els dos llançaments que van poder donar-li el passi als locals (Kike i Anass), va anotar el 8-9 i va detenir el d’Iker López acabant amb la incertesa després de 22 llançaments des dels 6 metres. Industrias Santa Coloma 5 anys després optarà a conquistar la Copa del Rei juntament amb FC Barcelona, Reial Betis i Jaén Paraíso Interior.

Fitxa tècnica

Soliss Talavera: Rafa Luque, Pepe Díaz, Kke, Asensio i Manuel Cebrián (Victor López, David Rondón, Hicham, Anass, Sergio i Iker López).

Industrias Santa Coloma: Feixas, Cors, Verdejo, David i Bruno Petry. (Uri Santos, Albert Cardona, Khalid, Well, Sepe, Pablo Vidal i Borja Puerta).

Gols: 0-1 Corso 28′ i 1-1 Victor López 40′.

Penals: 0-0 Bruno Petry (atura Rafa Luque), 1-0 Sergio, 1-1 Pablo Vidal, 2-1 Víctor López, 2-2 Álex Verdejo. 2-2 Kike (atura Feixas), 2-3 Well, 3-3 Nacho Pedraza, 3-4 David Álvarez, 4-4 David Rondón, 4-5 Khalid, 5-5 Asensio, 5-6 Cardona, 6-6 Manu Cebrián, 6-6 Uri Santos (atura Iker López), 6-6 Anass (atura Feixas), 6-7 Sebas Cors, 7-7 Hicham, 7-8 Sepe, 8-8 Pepe, 8-9 Feixas i 8-9 Iker López (atura Feixas).