19 des. 2020

Desenllaç dolorós

Industrias Santa Coloma va caure en el torn de penals (15-14) davant Jaén Paradís Interior després d’empatar els 40 minuts de partit (3-3) i la pròrroga (4-4), i va dir de manera dolorosa adéu a una competició amb la qual ens va fer somiar fins a l’últim moment.

Industrias Santa Coloma es va quedar a un segon de guanyar el partit

El destí capritxós, la mala fortuna o simplement l’encert del rival van tancar el pas d’Industrias Santa Coloma a la que hagués estat la seva segona final de la Copa del Rei. Jaén Paraíso Interior va obtenir aquest passaport després d’una llarga i agònica tanda de penals. Res se li pot retreure al conjunt que entrena Javi Rodríguez perquè ho va lluitar fins al final, es va buidar i perquè va merèixer guanyar el partit.

Molt conscient del que hi havia en joc, els colomencs van sortir amb tot i després d’un parell d’avisos dels andalusos, van acabar dominant i gaudint de les millors ocasions per obrir el marcador en uns primers 10 minuts primorosos amb un Drahovský molt actiu. Primer amb un mà a mà davant Gozi i després amb un xut que es va estavellar al pal. Mateix obstacle es va trobar Cardona en un tir exterior després de tocar el meta de Jaén Paraíso Interior. A mesura que va avançar el temps es van igualar les forces. Amb el partit més equilibrat va tornar a aparèixer Drahovský disposat a esmenar la plana. En una acció plena de determinació i insistència l’eslovac es va obrir pas entre diversos contraris i amb una mica de sort va acabar per introduir la pilota a la porteria dels andalusos. Amb el 0-1 es va arribar al descans.

En el segon acte, Mario va sostenir al nostre equip donant resposta a totes les aproximacions del conjunt de Jaén. Les faltes van començar a jugar un paper determinant amb un Industrias molt més carregat. Jaén va col·locar l’empat (1-1) amb una gran definició de Maurici en una de les poques accions combinatives del nostre rival que va despullar a la defensa colomenca. I amb cinc faltes d’equip, una infracció de Corso que li va costar la targeta, li va donar l’oportunitat a Carlitos de desfer la igualtat que lluïa al marcador i també sobre la pista. La presència de Borja no va intimidar a l’especialista a pilota aturada dels andalusos que va plasmar la remuntada amb un xut col·locat que va situar l’encontre en una situació de màxima dificultat per a Industrias (2-1).

No obstant això Khalid ens tenia preparada una sorpresa. L’ala es va treure de la cistella un eslalom en el que va deixar enrere a dos rivals per a després batre amb precisió de cirurgià a Gozi en la seva mitja sortida. Era el 2-2. El millor gol del partit amb dedicatòria inclosa a un amic Oriol Miquel. L’empat era un resultat just. I en el tram final Javi Rodríguez va apostar per l’atac de cinc amb Corso enfundant-se la samarreta de porter. L’ambició del nostre tècnic va obtenir el premi desitjat. Era el minut 37 i Cardona va tornar a avançar a Indústrias aprofitant la superioritat numèrica.

Dani Rodríguez va fer el mateix per a evitar la derrota i a la desesperada va buscar amb l’atac de cinc establir una nova igualada. Ho va aconseguir gairebé sobre la botzina després d’un cúmul d’infortunis: un servei de banda favorable als de Jaén que no era clarament a favor d’Industrias, una relliscada inoportuna de Khalid cedint un altre servei de banda prop de la porteria de Mario que va permetre a Jaén Paraíso Interior aconseguir el 3-3 en l’últim segon. Attos dins de l’àrea lliure de marca va anotar a porteria buida. Una vegada més, en un altre partit i amb un altre gol gairebé amb el temps complert.

La pròrroga va semblar més una penitència per a l’equip que més a prop va tenir la victòria. I per a Jaén va tenir l’efecte contrari. El temps extra es va fer etern. Felipe Mancha va posar el 4-3 en el primer minut, i en el segon temps i de nou amb l’atac de cinc, Cardona va repetir marcant el 4-4 que acabaria sent definitiu malgrat que a falta de 39 segons, Jaén va disposar d’un deu metres, després d’una falta molt discutible, que Mario va desviar a córner.

En una tanda de penals ple d’incertesa amb tots els jugadors llançant, fins i tot Lavado, Abdel i els dos porters, fins a 32 intents entre un i un altre equip, Verdejo en la seva segona ocasió va estavellar la pilota al pal i Mancha no va fallar per a classificar al seu equip per a la final que jugarà aquest diumenge davant el Barça.