04 set. 2022

Industrias cau amb honor davant el Barça (4-5) a la final de la Copa Catalunya

Industrias Santa Coloma va cedir el seu tron com a campió de la Copa Catalunya al Barça (4-5) en una final plena d’emoció i incertesa. Un últim minut trepidant, amb 4 gols i una decisió polèmica que va perjudicar els de Xavi Closas, va poder canviar el signe del partit. El Barça, que va ser millor a la primera part, es va veure superat pels colomencs en un segon temps on van merèixer empatar i forçar la tanda de penals.

Aquesta caiguda de Nil no va ser castigada com a penal

En futbol sala 40 minuts donen per a molt i aquesta tarda a Martorell, la final de la Copa Catalunya va oferir el millor d’aquest esport. A les graderies les dues aficions van premiar l’esforç de tots dos equips. Va haver-hi un guanyador a la pista i un altre vencedor moral. El Barça es va emportar un nou trofeu a les seves vitrines i Industrias es va reivindicar posant contra les cordes a una de les millors plantilles del món.

La final es va decantar molt aviat del costat blaugrana. Després d’un primer avís de Povill, Adolfo va avançar als de Jesús Velasco als 58”. El Barça va trobar en una passada profunda l’esquena de la defensa colomenca i l’ex Industrias va sortejar la sortida de Borja amb un trepitjada i un xut ràpid que es va allotjar a la xarxa. Ben posicionat en pista, segur de si mateix, el rival va sotmetre en aquests primers minuts al nostre equip que va trigar a donar senyals de vida en la faceta ofensiva. David Álvarez, en una ràpida transició, Corso, a la sortida d’un córner i Rufino, de volea, van protagonitzar les primeres accions atacants del conjunt industrial. No obstant això una mala sortida a la contra va donar pas a la rèplica barcelonista que va acabar en el 0-2 obra de Pito. Cada errada va ser penalitzada. I el 0-3 va ser una altra mostra. Una pèrdua de pilota en pista pròpia va permetre a Dyego associar-se amb Adolfo que va assistir a Catela per a fer el 0-3. La sensació que el Barça tenia perfectament controlat el partit es va esvair quan Pito va cometre una imprudència. Amb Feixas allunyat dels tres pals va cedir enrere i va marcar en la seva pròpia porteria. L’ 1-3 va activar a Industrias i Povill primer i Nil després van poder aconseguir el segon. El propi Povill va posar a prova els reflexos de Feixas i Uri Santos va estavellar una pilota al pal després d’una gran jugada personal de Khalid. La primera part va acabar amb un Barça ofuscat i un Industrias crescut.

En el segon temps als dotze segons Povill va topar amb el travesser en un córner picat per Uri Santos. Khalid va intentar superar per dues vegades a Feixas just abans de patir un fort cop al coll en una caiguda que va fer témer el pitjor. Finalment tot va quedar en un ensurt. L’internacional marroquí va poder continuar jugant. En aquest període les nombroses interrupcions per a assecar la pista no van restar ni una mica d’intensitat al duel. El Barça va arribar en comptades ocasions fins a la porteria defensada per Borja mentre Industrias acumulava mèrits per a ficar-se de ple en el partit. L’equip es va exigir més i va competir millor. Corso des de la mitja distància i David Álvarez amb un xut al travesser van protagonitzar les jugades més perilloses just abans que Rufino forcés un penal. El seu compatriota Corso no va fallar des dels 6 metres. Amb el 2-3 a Dyego se li va perdonar la segona groga per una entrada a destemps sobre Uri Santos. Faltaven 10 minuts per a acabar el partit. Amb Borja molt encertat davant dues rematades d’Antonio i Sergio González, va ser Khalid totalment recuperat, el que va poder empatar en un mà a mà davant Feixas. El tram final del partit va ser una autèntica bogeria. Xavi Closas va tirar d’atac de cinc amb Povill enfundat en la samarreta de porter. La superioritat numèrica va possibilitar tres ocasions de gol: Povill, Cardona i David Álvarez es van trobar amb la brillant oposició de Feixas. La cinquena falta d’equip d’Industrias va donar pas a un 10 metres favorable als barcelonistes per una falta molt protestada sobre Dyego. Coelho es va encarregar de posar el 2-4 malgrat que Borja va tocar la pilota. Faltaven 52” per al final. Però el partit ens reservava més gols. Povill de cap va aprofitar una passada d’Uri Santos per a col·locar el 3-4. Faltaven 45”. Pito va sorprendre a Borja i va anotar el 3-5. Faltaven 39”. I de nou Povill va marcar el 4-5 aprofitant un xut de Cardona a manca de 31”. En total 4 gols en 21” i una acció polèmica per una caiguda de Nil Closas empentat per Feixas dins de l’àrea, que els àrbitres no van voler assenyalar com a penal, en els últims segons de l’encontre que va generar malestar entre jugadors, tècnics i afició d’Industrias Santa Coloma.

Industrias Santa Coloma: Borja Puerta, Uri Santos, Nil, Povill i Cardona (Corso, David Álvarez, Khalid, Rufino, David Peña i Víctor Ramos)

Barça: Feixas, Coelho, Dyego, Catela i Adolfo (Matheus, Ortiz, Sergio González, Lozano, Pito, Antonio i Marcenio)

Gols: 0-1 Adolfo 1’, 0-2 Pito 8’, 0-3 Catela 13’, 1-3 Xiulet 16’ (pp), 2-3 Corso (p) 28’, 2-4 Coelho 40’, 3-4 Bernat 40’, 3-5 Xiulet 40’ i 4-5 Bernat 40’

Àrbitres: García-Donás Salvador i Simón Benet. Van amonestar a Cors, Rufino, Pito, Dyego i Catela. Vermella a David Peña una vegada finalitzat el partit.