Van amonestar
  • Terry
  • Verdejo

Crònica

Un punt més i una jornada menys després d’un partit en el qual la victòria va poder caure de qualsevol dels dos costats. Industrias Santa Coloma es va haver de conformar amb un empat quan gairebé abraçava el triomf al Ciudad de Tudela (2-2). Aspil Jumpers Ribera Navarra li va negar en un segon temps en el qual gairebé aixeca un desavantatge de dos gols. Cardona, bigolejador, i un superb Borja, claus per a acostar-nos a la permanència.

Cardona autor d’un doblet davant Ribera Navarra

Industrias Santa Coloma vol salvar la categoria i actuacions com les d’aquesta nit són més que suficients per pensar que no tindrà problemes a aconseguir-ho excepte sorpresa majúscula. Els números no li arriben encara per a assegurar-se la categoria però les sensacions és que jugarà un any més a Primera Divisió.

Si el joc és tan convincent com el desplegat a Tudela, el que li queda de Lliga pot ser un tràmit. Els de Xavi Closas van ser un equip reconeixible amb la tensió competitiva necessària des que va començar a rodar la pilota sobre el parquet. Davant tenia un rival amb més urgències i possiblement això es va notar en el primer període.

El gol de Cardona, deixant per velocitat a David per a guanyar-li a Marcao en el mà a mà, va marcar aquesta primera meitat. Industrias va colpejar primer i des de la seguretat defensiva que va mostrar en aquests 20 minuts va ser superior al conjunt tudelà. Uri Santos, Verdejo i fins i tot el mateix Borja, amb un xut a la creueta, van poder ampliar la diferència. Els colomencs van concedir poc però quan ho van fer els locals no van finalitzar bé. El meta d’Industrias es va encarregar de fer petita la porteria. Carlos, Terry i sobretot Bruno Petry, amb una pilota que es va marxar al pal després de desviar Corso en la mateixa línia de gol, van ser els que més a prop van estar d’establir la igualada.

Després del pas per vestuaris la segona part no va poder començar millor per al nostre equip. Borja va arribar amb facilitat a la pista contrària i perfilat des de la banda dreta va creuar una pilota precisa al segon pal on va aparèixer Cardona per a empènyer la pilota a la xarxa. La desatenció defensiva dels de Diego Ríos els hi va costar el 0-2.

Amb el vent en contra va despertar Ribera Navarra. Lluny de desorientar-se va fer de la insistència el seu principal argument de joc. Bruno Petry va avisar però va ser David qui va trobar premi després d’un rebuig en curt de Borja. Els locals van igualar les forces i van aconseguir amb freqüència posicions clares de rematada. Van ser molt més profunds que en la primera meitat i més agressius en la pressió alta. Nacho Gómez, Bruno Petry i Terry ho van intentar des del tir exterior. Van ser minuts en els quals Borja va sostenir al seu equip.

En la banqueta colomenca es va buscar alguna solució que no va acabar de quallar com la sortida de David Peña per armar l’atac de cinc. Dos intents fallits i un parell d’ensurts a la porteria colomenca van convidar a reformular aquesta idea. El conjunt navarrès va seguir percutint amb noves oportunitats per a Bruno Petry i Gabi.

En el tram final de l’encontre  va ser Ribera Navarra qui va tractar de posar en joc l’atac amb superioritat fent David de porter. Els locals van rebre la mateixa recepta: pressió alta d’Industrias que va avortar aquesta opció ofensiva i que va obligar a sol·licitar un temps mort. Els últims dos minuts es van jugar per a empatar o perdre. Terry, poc inspirat fins a aquest moment, va aconseguir finalment anotar el 2-2 aprofitant la falta de contundència en l’àrea visitant. I una vegada aconseguit aquest objectiu, els tudelans ho van continuar intentant, conscients que el punt era escàs botí. Industrias va ajustar files per a no sortir amb les mans buides del Ciudad de Tudela i va fer un altre pas més cap a la salvació.