LlocPalau Blaugrana
  • García-Donas Salvador
  • Simón Benet
  • Dani Martínez (segundo entrenador)

Industrias Santa Coloma va trencar la seva mala ratxa guanyant al Palau Blaugrana al vigent Campió d’Europa (1-2). Dos gols de Drahovský a l’inici i al final del partit li van donar als colomencs tres punts vitals, agreujant el mal moment que travessa el Barça a la Lliga. Un gran Mario, el treball defensiu i la sort que va faltar en altres ocasions, claus per a entendre aquesta victòria que pot significar un punt d’inflexió per al nostre equip.

Doblet de Drahovský en la seva estrena a un derbi

El partit va començar amb un ritme trepidant i amb una proposta netament ofensiva per part de tots dos equips. Només assenyalar que en els primers minuts els colomencs amb Drahovský al capdavant van crear tres clares oportunitats, gol inclòs, mentre el Barça va respondre amb altres tres ocasions i una pilota al travesser de Sergio Lozano. El 0-1 va obligar els d’Andreu Plaza a ficar una marxa més i a Industrias Santa Coloma a protegir-se al voltant de la seva porteria. El domini local es va fer evident i la bona feina defensiva dels visitants va tenir en Mario al seu principal exponent. El meta madrileny, que va tornar a la titularitat després de dos partits, va sostenir al seu equip en els pitjors minuts dels colomencs. Ximbinha, Joselito, Esquerdinha i Dyego el van posar a prova sense trobar la manera de superar-lo. Javi Rodríguez va optar per moure bé la banqueta amb rotacions curtes per a mantenir frescor i intensitat a parts iguals. Li va funcionar el pla. Fins i tot Corso va sortir ben parat del seu duel amb un Ferrao una mica desdibuixat.

En poc va canviar el curs del partit en l’inici segon temps. Mario es va mostrar inexpugnable davant l’envestida barcelonista. La pressió va anar a més i les ocasions van anar caient del costat local. En atac als colomencs els va costar acostar-se amb perill fins a la porteria de Dídac. El tir exterior dels d’Andreu Plaza no va funcionar i va haver de ser una genialitat de Dyego la que desembussés el partit per als locals. Industrias va aguantar 31 minuts dret i es va disposar a encaixar el cop per a continuar patint. La cinquena falta d’equip a 7’50” per a la finalització va provocar un canvi d’estratègia per part de Javi Rodríguez. El tècnic va apostar per l’atac de cinc amb Sepe com a porter. Objectiu: evitar una nova falta i en conseqüència, un possible 10 metres, frenar la pressió blaugrana i tenir major control mitjançant la possessió de la pilota. Dos pals del Barça, Dyego i Mattheus, van ser l’avantsala de l’1-2 de Drahovský, precisament a passada de Sepe i jugant de cinc. La definició de l’eslovac davant la sortida de Dídac va ser precisa i va resultar gairebé definitiva perquè el Barça amb superioritat numèrica ni va marcar ni va saber forçar la sisena falta. Industrias Santa Coloma va defensar molt bé, com ho va fer durant tot l’encontre, i va acabar per endur-se els tres punts. Aquesta vegada les llàgrimes en el rostre d’alguns jugadors van ser d’alegria.