• Dyego
  • Ari
  • Ximbinha

Crònica

Puntuar al Palau Blaugrana no està a l’abast de tots els equips de Primera Divisió. Fer-ho amb determinació, sense fissures i amb opcions reals de victòria és el que a més va aconseguir en aquest derbi Catgas Energia, desplegant un joc convincent, realitzant un partit molt complet. Merescut premi a un excel·lent plantejament i al treball ben fet de tot l’equip.

Barça i Catgas Energia els van donar la raó als seus respectius entrenadors, que en les hores prèvies, havien vaticinat un partit en el qual la classificació poc comptava. No es van equivocar. El nostre equip ho va voler demostrar des del principi i abans de complir-se el primer minut ja havia inaugurat el marcador gràcies a una rematada potent de David, titular aquesta nit, que va sorprendre a Juanjo. Era el primer xut a porteria en la primera jugada d’atac. Millor començament impossible. El Barça va buscar neutralitzar ràpidament l’avantatge colomenc però Catgas Energia va aguantar bé la primera escomesa. Amb els primers canvis i l’entrada en escena d’altres jugadors, Aicardo va avisar, Pablo va respondre amb una altra ocasió però va ser Tolrà qui finalment va superar a Cristian amb un tir molt col·locat que va significar l’1-1. Els barcelonistes no van desistir mentre els dos tècnics feien ús de gairebé tota la seva plantilla a l’equador d’aquesta primera meitat. Mantenir el ritme era prioritari. Pol i Ximbinha van posar a prova a Juanjo i en el bàndol local Joselito i Adolfo van gaudir d’ocasions per desnivellar la balança. Catgas Energia més carregat de faltes va anar cedint terreny i en els minuts finals d’aquest primer temps Tolrá de nou va poder marcar, va estavellar una pilota al pal, però van ser els colomencs els que en una jugada col·lectiva ben finalitzada per Ximbinha, de cap a l’àrea, van prendre una altra vegada avantatge just abans d’arribar al descans.

Després del pas per vestidors tots dos equips van afrontar el segon període amb una menor intensitat. A mida que va avançar el crono van aparèixer les oportunitats. Millor Catgas Energia en el seu balanç ofensiu amb David, Pol, Ari i Corso com a protagonistes. Pel Barça, amb Dyego molt vigilat i Ferrao ben subjectat per Ari, van ser Adolfo i Joselito els que més van insistir. Aquest últim va enviar una pilota a la creueta. Va ser l’avantsala de l’empat que va venir precedida d’una decisió controvertida dels àrbitres. D’un servei de porteria es va passar a un córner i l’estratègia va treure d’una dificultat als blaugranes que van anotar per mediació de Ferrao, lliure al segon pal. Amb el 2-2 al lluminós del Palau Blaugrana van arribar els pitjors minuts del nostre equip que va patir a pilota aturada i va veure com Dyego enviava una altra pilota al pal. A la recta final des de la banqueta visitant es va optar per atacar de cinc amb Juan Carlos com a porter-jugador i Ari actuant de tanca. Precisament l’extremeny va poder marcar però Juanjo ho va evitar amb els peus i Andreu Plaza també va ordenar el 5 contra 4 a la recerca de guanyar el partit en els últims compassos. Aquest tram va donar per veure dues grogues, una per a cada equip encara que la que va veure Dyego a manca de 10” per una falta sobre Ximbinha com a últim home i sense porter, ben va poder ser d’un altre color.