LlocPalau Blaugrana
  • García Donas
  • Moreno Millán
  • Ferrao

Un gol inversemblant de Ximbinha aprofitant un servei ràpid de Didac amb el temps gairebé esgotat, li va donar la victòria a Industrias Santa Coloma en un derbi al Palau Blaugrana 4 anys i 10 mesos després del seu últim triomf a la pista del Barça. El 2-3 final suposa un pas de gegant en les aspiracions de jugar la Copa d’Espanya i de pas va deixar sense liderat als blaugrana.

Un final de bogeria va conduir a Industrias Santa Coloma a una victòria impensable quan Sergio Lozano, des dels 10 metres, a 5 minuts per a la conclusió del partit havia aconseguit remuntar el gol de Ximbinha del primer temps. Pol des del punt de penal i la picardía del propi Ximbinha amb el cronòmetre pràcticament a zero, li van donar un triomf de prestigi als colomencs.

La primera part va ser de domini blaugrana. La possessió de la pilota i les oportunitats de gol van anar caient del costat local en els primers minuts amb un Industrias Santa Coloma més aplicat en defensa i pacient a l’espera de la seva ocasió. Li va costar activar-se en atac a l’equip d’Óscar Redondo i sobretot a finalitzar bé les transicions. Les pèrdues del Barça no van ser ben resoltes principalment perquè la presa de  decisió no va ser correcta. Amb Ferrao com a principal referència ofensiva i a força de xuts exteriors als locals no els va arribar per superar a Feixas. Un travesser de Ferrao va ser el més perillós. I tampoc a pilota parada va estar encertat el conjunt d’Andreu Plaza. Precisament en una falta mal executada va néixer el primer gol del partit que Ximbinha molt atent es va fabricar, robant, corrent a la contra i definint davant Didac. El resultat va obligar al Barça a una reacció que no va arribar en aquest primer període.

Després del pas per vestidors, com era d’esperar, els barcelonistes van posar una marxa més a la recerca de capgirar el marcador. No obstant això va ser Pol qui va poder fer el segon per a Industrias Santa Coloma. Del possible 0-2 es va passar a l’empat signat per Dyego amb un tir des de la mitja distància que va sorprendre per sota a Feixas. L’1-1 havia nascut d’una falta clara sobre Ximbinha per empenta del mateix Dyego però els àrbitres no la van assenyalar. Amb l’empat van arribar els pitjors minuts del nostre equip, sotmès a la pressió local i amb dificultats per sortir des de pista pròpia. A Feixas se li va multiplicar la feina davant Arthur, Ferrao i Esquerdinha com a principals actors. Ferrao va enviar una pilota a la creueta i Pol no va poder superar a Dídac en un mà a mà. Amb els dos equips en cinc faltes, David va cometre la sisena davant Roger Serrano i des dels 10 metres Sergio Lozano no va fallar. El 2-1 no va ensorrar als homes d’Óscar Redondo que va optar per l’atac de cinc amb Pol de porter per intentar igualar el partit. Va ser a punt de fer-ho Ximbinha després de forçar una falta però el seu llançamentva ser desviat a córner per Dídac. Ho va aconseguir Pol des del punt de penal per unes mans a l’interior de l’àrea blaugrana falta de 21”. I posteriorment amb Dyego fent de porter-jugador, Dídac i Ximbinha van tornar a protagonitzar un duel que aquesta vegada va guanyar el brasiler interceptant un servei ràpid amb el peu del porter barcelonista. L’acció per estranya i inesperada li va posar uns segons d’incertesa al partit però la validesa del gol concedida pels col·legiats va donar pas a una explosió d’alegria, ben justificada. Industrias Santa Coloma havia assaltat el Palau Blaugrana.