Data01/11/2017 13:00
LlocCentro Insular de Deportes
  • Rodrigo Miguel
  • Sánchez-Molina Tapiador

Catgas Energia va aconseguir la seva tercera victòria de la Lliga i de pas va recuperar el vuitè lloc de la classificació. Va ser el triomf més ampli de la temporada, en una pista que li ha estat favorable en les seves últimes visites, i que li permet arribar amb avantatge al duel d’aquest proper diumenge contra Aspil Vidal Ribera Navarra. Va ser també el partit en el qual Abraham es va estrenar a Primera Divisió suplint a Cristian que es va lesionar en la segona meitat.

Catgas Energia afrontava el partit conscient que el triomf era imprescindible per seguir viu en la lluita per fer-se amb un forat en la propera edició de la Copa d’Espanya. L’equip va complir amb aquesta premissa davant un rival necessitat de punts. Després d’uns minuts inicials de tempteig i després d’un primer avís canari per mediació d’Iván Gonfaus, amb l’entrada en escena de Juan Carlos els colomencs en dues accions d’estratègia van trobar el gol. El doblet de l’extremeny en els minuts 6 i 9 va significar un pas cap a la tranquil·litat des de la qual poder afrontar la resta del partit. Un 0-2 que sense ser definitiu permetia al nostre equip jugar amb xarxa. La reacció local no es va fer esperar i durant alguns minuts a Catgas Energia li va costar sortir de la seva parcel·la esperant una contra que li permetés ampliar la diferència. De nou Juan Carlos en una falta indirecta i Michael per a Gran Canària van poder anotar abans d’arribar al descans.

En la segona meitat es va complicar el partit. Una lesió de Cristian, punxada a l’adductor esquerre segons la primera exploració, va possibilitar el debut a la categoria d’Abraham. A les absències de Pol i Iago s’afegia la del porter madrileny. Van pressionar els canaris que per mediació d’Iván Gonfaus, Harnisch i Acaymo van disposar d’ocasions per retallar les distàncies. Amb els grocs bolcats a l’àrea colomenca, una pilota robada i una ràpida transició va acabar amb el gol de Corso. Era el 0-3 (min 28). El nostre equip no es va conformar i Ximbinha va tenir dues clares oportunitats per fer el quart. Suso Méndez va buscar canviar el guió del partit i a falta de 7’32” va optar per atacar de cinc amb Juanillo fent les funcions de porter. Nacho Gil al segon pal va errar en una bona combinació de Gran Canària mentre Pablo del Moral de volea va veure com Ayose evitava el gol colomenc sota els pals. No va fallar Javi Rodríguez a porteria buida després d’un ràpid servei de banda d’Ari Santos (min 34) i el brasiler va tancar al partit amb el 0-5 en culminar una jugada col·lectiva i batre per alt al porter Thiago Soares.