• Khalid
  • Pito
  • Javi Rodríguez (entr)

Crònica

Industrias Santa Coloma ho va intentar fins al final sense premi després d’un exercici de fe davant el Barça que es va posar 0-3 en els primers minuts de partit. Res a retreure a un equip que no li va perdre la cara a un duel que va començar desigual i en el qual finalment, els colomencs, van merèixer com a mínim, l’empat. Van marcar Drahovský, Corso i Verdejo. Va debutar Nando i al final el capità David Álvarez no va jugar per lesió.

Industrias Santa Coloma va merèixer molt més en un derbi que es va endur el Barça (3-4)

El derbi va començar amb el lliurament dels premis als Millors de la Lliga 20/21 i amb Drahovský com a ‘Millor ala’ i ‘Màxim golejador’, i Indústries Santa Coloma com a ‘Equip més esportiu’. Amb el xiulet inicial els primers tres minuts van ser de clar color local. Els de Javi Rodríguez molt endollats van tractar de sorprendre el Barça amb Corso, Drahovský -en dues ocasions- i Sepe. No obstant això un minut i mig d’inspiració li van bastar als blaugrana per obrir escletxa al marcador. Dyego i dues vegades Ferrao van perforar la porteria de Borja castigant de manera severa al conjunt colomenc. El 0-3 va obligar a sol·licitar un temps mort per a detenir la sagnia i buscar una reacció que va liderar Khalid, disposant de tres oportunitats per retallar les distàncies. Abans d’arribar a l’equador d’aquesta primera meitat la sensació era que el marcador expressava un càstig excessiu: per joc i per arribades a la porteria. El partit va entrar en una fase de menor intensitat i el ritme va baixar. Un possible penal per mans en l’àrea barcelonista va caldejar els ànims de la graderia. Corso va poder fer el primer d’Industrias i ell mateix va ser qui es va posar la samarreta de porter per a atacar amb superioritat numèrica a cinc minuts per arribar els vestidors. La conseqüència va ser que David Peña i Draho van tenir dues ocasions molt clares i això va provocar el temps mort de Jesús Velasco per a ajustar el seu pla defensiu. Ho va tornar a intentar Industrias amb Sepe actuant de cinquè home i Khalid va tenir l’última ocasió per a fer el primer gol dels seus. No hi va haver forma.

En el segon període les coses van canviar com a mínim en els metres finals. La primera transició ràpida va permetre a Corso habilitar sobre Drahovský en el segon pal perquè l’eslovac fes el 1-3. Un gol que va generar dubtes en el Barça i que va animar al Pavelló Nou. Industrias es va carregar de faltes -4 en 5 minuts- i malgrat un parell de temptatives de Coelho i Pito, van ser Drahovský i Verdejo els qui van estar més prop de fer el segon. Les intervencions de Dídac van ser determinants i la cinquena falta del Barça a 6’28” per al final, va situar el partit en un altre escenari. Javi Rodríguez va redoblar l’aposta de nou amb Corso de porter (faltaven 5’27”). David Peña i Verdejo van perdonar però no així l’argentí que va sorprendre a Dídac per a fer el 2-3. Quedava 1’35” per a la conclusió i amb el Pavelló Nou en plena ebullició Adolfo es va encarregar de baixar la temperatura 18” després anotant el 2-4. Malgrat aquest revés, un 10 metres convertit per Verdejo a 50” per a acabar va mantenir la incertesa fins al final. El Barça un any i onze mesos després tornava a guanyar el derbi.