• González Ruano
  • Araça
  • Bynho
  • Mancuso

42La primera derrota d’Industrias Santa Coloma a la Lliga va arribar en la tercera jornada, a casa davant Osasuna Magna (0-5) amb un marcador que no va reflectir el succeït a la pista i en el qual el nostre equip va ser incapaç de marcar. La mala punteria colomenca i l’excel·lent actuació del porter navarrès, Asier Llamas, expliquen en part aquesta severa derrota que va tenir com a origen el 0-1 obra d’Araça, que va néixer d’una polèmica decisió arbitral quan s’arribava al descans.

Khalid lluita amb Dani Saldise per una pilota

Ningú va dir que fos fàcil i segurament de les derrotes, d’aquest tipus de derrotes, s’extreuen conclusions que faran créixer a Industrias Santa Coloma com a equip. El rendiment dels jugadors d’Óscar Redondo no es va allunyar molt del viscut en anteriors partits. El nostre equip va voler ser protagonista des que va començar a rodar la pilota i en aquest sentit l’actitud va ser irreprotxable. Però li va faltar gol. La producció ofensiva no va trobar la finalització correcta. Gairebé tot el contrari en el bàndol rival.

En la primera part Sepe va ser el primer en avisar però el seu tir va sortir massa creuat. Bynho va replicar però sense encert i Eric Martel va estar prop de sorprendre a Feixas veient avançat al porter que va reaccionar a temps a un xut des de pista pròpia del jugador d’Osasuna Magna. Aquesta acció va despertar als nostres que ho van intentar successivament sense sort a través d’Albert Cardona, Pablo Vidal i Corso. Però de nou els navarresos van poder avançar-se amb una rematada de Rafa Usín que es va estavellar al pal. Passaven els minuts, no hi havia gols, i qualsevol detall valia el seu pes en or. Una combinació entre David i Verdejo va merèixer millor premi però Álex no va aconseguir un tir net. Es va sumar a l’ofensiva local Well però tampoc el brasiler va tenir el seu dia. Fins que una decisió arbitral va començar a desnivellar la balança a favor dels visitants. Una rematada  de Corso que va tocar en un contrari no es va assenyalar com a córner i malgrat les protestes de l’argentí, Osasuna Magna va muntar una ràpida transició que va acabar en el 0-1 obra d’Araça a manca de 47” per a arribar al descans. Un gol que va fer molt de mal.

En la represa, sota els efectes d’aquesta polèmica jugada, una concessió local va acabar per complicar encara més el partit. Un tir exterior de Bynho sense aparent dificultat va sorprendre a Feixas i va situar el marcador en un preocupant 0-2 (min.22). Ho va continuar intentant Industrias Santa Coloma davant un rival que es va carregar molt aviat de faltes. Va arribar a les cinc d’equip en el minut 27 però malgrat aquesta circumstància només va concedir un 10 metres que Pablo Vidal no va saber transformar. Llavors va començar el festival d’aturades d’Asier Llamas. Es va mostrar infranquejable per a desesperació dels colomencs. El balanç ofensiu local va acabar topant amb el porter navarrès o bé amb el pal. Osasuna Magna va tirar d’ofici. Va esperar el seu moment i va obrir bretxa al marcador acompanyat de l’eficàcia que li va faltar al nostre equip. Rafa Usín en combinació amb Mancuso va signar el 0-3 (min.32). A 6’11” per al final Óscar Redondo va recórrer a l’atac de cinc amb Sepe fent les funcions de porter. Bruno Petry va tenir la més clara i gairebé l’única perquè el nostre rival es va defensar molt bé. Araça amb la porteria desprotegida va fer des de la seva pròpia àrea el 0-4 (min.38) i una contra d’Eric Martel va deixar en safata de plata a Mancuso el 0-5 definitiu. Un resultat massa ampli, injust i que va suposar un càstig massa dur per a Industrias Santa Coloma.