• Joselito
  • Jackson
  • Bocao
  • Javi Rodríguez (entr)

Victòria en el retorn a la Lliga d’Indústrias Santa Coloma que va sumar tres punts per a continuar somiant amb la Copa d’Espanya. No va ser gens fàcil i a diferència d’altres partits, sobretot a casa, va tenir la punteria necessària en la primera part per a prendre avantatge al marcador combinada amb una portentosa actuació de Borja que va mantenir a zero la seva porteria. En el segon temps va ser millor que el Betis que només va poder respondre amb l’atac de cinc.

David Álvarez va ser decisiu amb tres gols davant el Betis

El partit va arrencar amb un Industrias molt decidit. El nostre equip va avisar per mediació de David Peña que es va trobar amb un encertat Sarmiento en la primera rematada a porteria dels colomencs. No obstant això l’arquer de la campiona de la Copa Amèrica res va poder fer per detenir el segon intent del mateix David Peña aprofitant una excel·lent passada de Sepe. El 1-0 va donar pas a una gran ocasió de Lin que Borja va evitar que acabés en gol. I Cardona no va arribar a una passada al segon pal d’Uri Santos completant una posada en escena dels locals brillant en els primers cinc minuts.

El Betis va reaccionar i va generar les suficients oportunitats per a empatar però Borja, en la seva millor actuació del curs, ho va aturar absolutament tot. Davant Cléber, en un xut de Rubén Cornejo, en un mà a mà amb Joselito i finalment enfront de Jackson, primer desviant un llançament de falta i després traient una mà prodigiosa. Els bètics van gastar tota la seva munició en aquesta primera meitat sense aconseguir l’objectiu de la igualada.

Per contra els de Javi Rodríguez van sobreviure sense renunciar a augmentar l’avantatge. Trobant bé l’esquena dels bètics van poder anotar el segon a través de David Álvarez després d’una gran jugada col·lectiva i en una altra acció individual que Sarmiento va desbaratar. La cinquena falta dels andalusos va permetre a Industrias Santa Coloma prendre’s un respir en la recta final d’aquest període. Uri Santos des de la mitja distància ho va intentar però va ser Cardona qui va acabar fent el 2-0 abans de finalitzar el primer acte amb ruleta inclosa i xut a l’escaire. Inapel·lable.

El segon temps va començar malament. Un gol de Jackson executant amb molta potència una falta va ficar de ple en el partit als de Juanito. La reacció d’Industrias va ser immediata però no es va poder traduir al marcador. Khalid va disposar de dues clares ocasions però no va resoldre bé davant un inspirat Sarmiento. L’aparició en atac del capità, David Álvarez, va resultar determinant. Va ser l’autor del 3-1 i va col·locar el 4-1 en una acció ràpida que va sorprendre el meta del conjunt andalús. En tot just dos minuts el duel s’inclinava clarament a favor dels locals.

El Betis no havia dit l’última paraula i Alisson es va inventar en una jugada dins de l’àrea el segon gol del seu equip. Aquest 4-2 va ser contrarestat per Drahovský que es va afegir a la festa i es va fabricar d’un xut sec i molt col·locat el 5-2 fent inútil l’estirada de Sarmiento. Amb aquest marcador el tècnic visitant no ho va dubtar i va decidir atacar de cinc amb Joselito fent les funcions de porter. Emilio Buendía va embocar amb una rematada rasa des de la banda i una altra vegada Khalid, després d’una falta servida en curt i de volea a la sortida d’un córner, va intentar sense èxit perforar el marc rival.

El partit va entrar en una fase de múltiples interrupcions per a assecar el parquet davant les nombroses caigudes d’uns i d’uns altres. Això li va restar ritme. Industrias va defensar bé el joc de cinc i els canvis se succeïen en una i una altra banda per a atacar o bé per defensar. El Betis va arribar a la cinquena falta d’equip a 4 minuts per al final i un gol d’Eric, no celebrat, davant el seu ex equip va augmentar la incertesa a la pista i a les graderies del Pavelló Nou. Drahovský va rematar al pal amb Joselito de porter, Corso va perdonar a 19” per a la conclusió i una falta sobre Bermusell va permetre a David Álvarez signar un triplet des dels 10 metres amb el gol que va tancar el partit.