05 abr. 2024

Un gol de Peña a l’últim segon fica a Industrias al play-off

Industrias Santa Coloma va superar a Viña Albali Valdepeñas (4-3) amb una impressionant remuntada al Pavelló Nou. Els gols de Verdejo i Peña en l’últim minut de partit van permetre als colomencs sumar tres punts molt importants per a entrar en llocs de playoff i arrabassar-li la vuitena plaça a Valdepeñas.

| Asier Corral |

David Peña va marcar a manca d’un segon i li va donar la victòria al nostre equip

Era una final i així la va afrontar el nostre equip, malgrat que el partit va arrencar amb moltes imprecisions. No va ser fins al minut 2 quan va arribar la primera ocasió. La va tenir Verdejo que no va poder culminar una gran jugada col·lectiva. Va respondre per partida doble Valdepeñas, per mitjà dels ex Industrias, Eric Martel i Pol Pacheco, però els seus xuts els va treure Borja amb el peu primer i amb una magnífica mà després. Un minut més tard, Povill no va poder aprofitar una gran passada de Corso i el seu tir va marxar lleugerament desviat. Amb el pas dels minuts, Valdepeñas es va trobar més còmode sobre la pista i va perdonar en diverses ocasions el 0-1. Primer va ser Abbasi, qui no va aprofitar en el segon pal una gran jugada de Pol Pacheco. Minuts més tard, Eric Martel va provar sort amb un tir ras que va desviar Borja i va fallar a porteria buida una ocasió clara després d’un gran contraatac del conjunt castellà manxec. També la van tenir Pol Pacheco i Fernando, però cap dels dos va aconseguir superar a Borja. La superioritat visitant es va acabar imposant en l’equador del primer temps, quan Fernando va culminar en el segon pal, aquesta vegada sí, una jugada col·lectiva. Industrias no va poder reaccionar millor al gol, i en el minut 11, Marc Tolrà va assistir a Povill perquè aquest posés l’1-1 amb una rematada a l’escaire dret d’Álex. Si els de Xavi Closas es van sobreposar ràpid al 0-1, encara més ràpid ho va fer Valdepeñas, que gràcies a un xut creuat d’Eloy Rojas van tornar a a avançar-se en el marcador als 12 minuts de partit. A falta de 6.09 els de David Ramos van entrar en bonus i un minut més tard, Verdejo va forçar una falta prop de l’àrea que el mateix va transformar amb un xut ras per a tornar a igualar el xoc. Quan quedaven 4.45 va ser Industrias qui va cometre la seva cinquena falta i va entrar en bonus. Es va arribar a l’entretemps amb màxima igualtat en el marcador, encara que abans Peña va poder avançar als colomencs després d’un gran contraatac dirigit per Povill i originat per una gran recuperació de Corso, però el seu tir va marxar fora per molt poc. També la van tenir Pol Pacheco per a Valdepeñas i Nil i Khalid per a Industrias.

Després del pas per vestuaris, la igualtat va predominar sobre la pista. Abbasi, després d’una gran jugada individual, va veure com Borja li va negar el gol, mentre que en l’altra àrea, una rematada d’esperó de Khalid va marxar molt a prop del pal dret d’Álex. En el minut 26, Valdepeñas es va tornar a avançar per tercera vegada. Solano, des de dins de l’àrea, va convertir en gol una gran passada de Pol Pacheco. Amb el 2-3 en el marcador, Industrias es va fer amb el domini de partit, mentre que els de David Ramos es van dedicar a defensar i sortir al contraatac. Així va arribar l’ocasió de Rafa Rato, però el seu tir va sortir creuat per molt poc. En el 33, Victor Ramos va estar a punt d’aprofitar una fantàstica passada de Verdejo, però Álex es va fer gran i va desbaratar l’ocasió. A falta de 5.24 per al final, Industrias va sumar la cinquena falta d’equip. Un minut més tard, Cardona es va treure un gran xut que entre Álex i el pal van evitar que fos gol. Amb 4.37 per disputar-se, Xavi Closas va decidir atacar de cinc amb Povill com a porter. Amb l’atac de cinc, Marc Tolrà va gaudir de fins a quatre ocasions, però les seves rematades van acabar tots refusats per Álex o fins i tot estavellant-se contra el pal. Industrias no es va rendir i en el minut 39, Verdejo va aprofitar una assistència de Peña per a enviar la pilota al fons de la xarxa i empatar de nou el partit. Els de Xavi Closas no es van conformar amb l’empat i van continuar atacant de cinc. L’esforç va tenir la seva recompensa i quan restaven 1,2 segons per al final, Peña va enganxar un rebuig d’Álex a un tir de Verdejo per a culminar la remuntada colomenca i desfermar la bogeria en les graderies del Pavelló Nou.

Amb aquesta victòria, Industrias se situa vuitè, en llocs de playoff, arrabassant-li la posició a Valdepeñas, amb qui també té el gol average a favor quan només queden quatre jornades perquè acabi la Lliga regular.