14 gen. 2023

Un gran derbi i una gran actuació que es va quedar sense premi (6-5)

El Barça es va endur un derbi apassionant (6-5) que va reunir tots els ingredients del millor futbol sala: onze gols, alternatives al marcador, màxima intensitat i incertesa fins al final. Els gols de Pito, autor d’un triplet, van acabar sent determinants. El nostre equip, que va ser anar de menys a més, va exhibir el seu millor repertori en una segona meitat en la qual va estar a punt d’aconseguir l’empat. Van marcar Khalid, Povill, David Peña, Cardona i David Álvarez.

Corso controla la pilota davant Adolfo en un Palau Blaugrana que va registrar més de 4.000 espectadors

El derbi va caure del costat del Barça (6-5) en un duel en el qual Industrias Santa Coloma va oferir dues versions. De l’exercici de supervivència de la primera part va passar a jugar un gran segon temps, totalment desacomplexat, posant contra les cordes al líder de la categoria després d’una gran remuntada.

La primera part va ser de clar domini barcelonista. El nostre equip es va dedicar més a defensar que a atacar davant la pressió local. La primera aproximació amb un cert perill la va protagonitzar Coelho amb un xut de volea que Borja va refusar a córner. La rèplica colomenca va arribar d’un xut fort i creuat de Khalid que es va trobar amb l’oposició de Feixas. En el minut 6, Catela va inaugurar el marcador rebent a l’esquena de Corso i superant la sortida del meta d’Industrias. Segons després Pito en una acció individual va fer el 2-0 i això va obligar a Xavi Closas a sol·licitar temps mort. El Barça estava en mode apissonadora i el tècnic va optar per aturar el partit per evitar que la ferida es fes més gran. Ho va aconseguir perquè en el minut 7 una gran combinació atacant en la qual van intervenir Corso, Verdejo i Khalid va acabar en el 2-1. Verdejo va assistir amb el cap a l’internacional marroquí que va rebre tot sol davant Feixas i no va perdonar. La ràpida reacció dels visitants els va retornar al partit.

El Barça, en un gran estat de forma, va continuar fent feina. Sergio Lozano ho va provar des de la mitja distància però no va sorprendre a Borja. David Álvarez després de recuperar en primera línia va tirar fort i creuat i va obligar a Feixas a realitzar una gran intervenció. El partit va entrar en una fase de major contacte físic amb la permissivitat arbitral. Adolfo en una gran conducció va sortejar diversos contraris per velocitat però la seva rematada davant Borja va sortir desviada. Pito va causar molts problemes i va estar omnipresent en totes les accions perilloses dels de Jesús Velasco. El Barça va poder ampliar l’avantatge amb una triple ocasió en la qual el de Chapecó ho va intentar dues vegades a més de Coelho però Borja es va mostrar inexpugnable.

A la segona part només van passar 13” i de nou Pito va aconseguir fer el tercer gol del seu equip. Malgrat aquesta concessió, Industrias Santa Coloma, com va passar a la primera meitat no es va descentrar i va tenir la virtut de retallar distàncies ràpidament per mediació de Povill. Un córner servit per Uri Santos va ser ben aprofitat per Bernat que de cap dins de l’àrea va aconseguir posar el 3-2. El primer minut d’aquest període va donar temps a que Pito en un llançament de falta estavellés una pilota al pal després que Uri Santos toqués en la línia de gol. Amb aquesta velocitat de creuer Povill ho va tornar a intentar en una jugada individual però la seva rematada va sortir desviada per poc. En la següent acció David Peña va aprofitar una passada de Cardona per superar un mà a mà a Feixas i empatar el partit. Van ser els millors minuts d’Industrias Santa Coloma en un Palau Blaugrana amb més de 4.000 espectadors que va buscar la reacció del seu equip superat a la pista. Una més que discutible falta de Corso va servir com coartada per a anul·lar un gol de Cardona quan s’havia assenyalat inicialment falta a favor dels colomencs. Incomprensiblement un dels àrbitres va canviar la seva decisió. Una doble ocasió de Cardona i David Álvarez va donar pas al 3-4, obra de Cardona, en aprofitar un error de Feixas a l’hora de blocar una pilota. Industrias havia aconseguit un parcial d’1-3 en 5 minuts davant el Barça i en la seva pista. El conjunt de Xavi Closas havia reaccionat brillantment i amb molta personalitat.

A falta de joc, els barcelonistes van tirar de les seves individualitats. Dyego va assumir la responsabilitat i amb un fort xut desviat per Uri Santos va establir un nou empat (4-4). Uns segons després una ràpida transició va permetre a Sergio González tornar a situar als locals per davant al marcador: 5-4. El Palau va respirar però Industrias va tornar a la càrrega. Una gran triangulació va deixar a David Peña a un metre de la porteria blaugrana però la seva rematada la va salvar in extremis Feixas amb una gran aturada amb el peu. Els colomencs van arribar a les cinc faltes d’equip a 7’03” per a la conclusió. I va tornar a aparèixer Pito per marcar des de la frontal de l’àrea i col·locar un 6-4 que va semblar definitiu. Xavi Closas va optar per l’atac de cinc amb Povill enfundat en la samarreta de porter. Faltaven 4 minuts i va haver de ser després d’un temps mort visitant, que David Álvarez va aconseguir portar la pilota a la xarxa del marc defensat per Feixas amb dos minuts encara per jugar-se. Industrias Santa Coloma va morir en la riba sense la punteria necessària en les seves últimes rematades per aconseguir arrencar un punt en un partit que malgrat la derrota reforça al nostre equip.