12 gen. 2024

Victòria coral i molt treballada (7-4)

Industrias Santa Coloma es va imposar a ATP Iluminación Tudelano Ribera Navarra i marxa a l’aturada de Lliga amb la suma de tres punts no exempts d’esforç en un partit amb un final trepidant. El nostre equip va remuntar dues vegades un marcador en contra i va estavellar tres pilotes als pals. Borja va aturar un penal i Verdejo va anotar un triplet enmig d’una actuació col·lectiva excel·lent.

Gran partit de tot l’equip per sumar tres punts molt importants

El Pavelló Nou va estrenar el 2024 amb el partit amb més gols de la temporada. Es van poder veure un total d’onze i diferents alternatives al llarg dels 40 minuts de joc. Va ser un triomf basat en la convicció. Industrias va demostrar determinació per a sortejar tots els imprevistos. Va començar perdent i va acabar golejant, va anar de menys a més, i va obtenir premi perquè va acabar sent millor.

En la primera part l’equip es va veure castigat per una pèrdua de pilota en la seva pista que Carlos Bartolomé va aprofitar per a superar amb un toc subtil a Borja. Era el minut 2 i la primera arribada dels visitants, que van estar a punt de marcar el segon en la seva segona aproximació amb un tir creuat d’Espín que Borja va tocar lleugerament per a enviar la pilota a córner.
La reacció local es va produir de la mà de David Peña. Una pilota al travesser i un altre al pal en dues accions gairebé idèntiques en tot just un minut. Xavi Closas va moure la banqueta i amb la primera rotació l’equip va guanyar consistència defensiva. Tolrà ho va intentar des de la mitja distància, Borja va realitzar una incursió en pista contrària que va acabar amb un xut creuat que va treure amb dificultats Pereira. Després de diversos minuts sense senyals de vida en atac, els tudelans van crear de nou perill en una jugada d’estratègia protagonitzada per Espín. Verdejo, en una ràpida transició, no va poder sorprendre a Pereira que va refusar amb els peus. I per fi, va arribar el merescut empat. Una gran passada de Verdejo que va connectar amb David Peña el va deixar en un mà a mà davant el meta visitant, però en lloc de xutar va assistir per a l’arribada de Victor Ramos que va anotar a plaer. Era l’1-1 i immediatament després el nostre equip va cometre la cinquena falta d’equip. Un problema que va condicionar als colomencs la resta de la primera meitat. El conjunt navarrès va tornar a avançar-se al marcador gràcies a Gabi que va trobar amb massa facilitat l’esquena de la defensa local. Des d’aquest moment, els colomencs van sumar motius per a un nou empat. Borja amb un xut des de la llarga distància que es va marxar alt, Nil, Khalid, David Peña i Victor Ramos van estar prop de marcar. A manca d’una mica més d’un minut per a arribar al descans Borja va ser protagonista d’una acció que va poder ser clau. Els col·legiats van interpretar penal sobre David que el propi capità de Ribera Navarra no va poder convertir en el tercer del seu equip. Borja va endevinar la trajectòria i va estar excel·lent en una altra pilota al segon pal que Espín tampoc va poder transformar en gol.

Després del pas per vestuaris, Industrias Santa Coloma va saltar a la pista disposat a esmenar la plana. Els primers minuts només van tenir una direcció: la porteria rival. Khalid, després d’una paret amb Nil, i després amb un tir que es va marxar alt, Cardona i Nil, amb un xut al pal, de nou Khalid, després d’un servei de banda. El nostre equip va sortir molt endollat, va ser molt vertical, i va sotmetre al seu oponent amb un ritme elevat i ple d’intensitat. La primera pilota que va tocar Verdejo en aquesta segona meitat després d’un córner es va convertir en el 2-2. El xut d’Álex es va enverinar després de tocar en un contrari i va despistar a Pereira. Segons després Povill va robar una pilota amb el meta visitant fora de la porteria però la seva passada no va arribar a Corso. El propi Povill va rematar de cap però la pilota va sortir desviada. David Peña primer ho va provar amb una rematada creuada i després va marxar per velocitat del seu defensor i va assistir en el segon pal a Povill que no va poder superar a Pereira. L’entrada d’Álex Lluch per molèsties en una espatlla de Borja no va canviar molt la decoració. La iniciativa va continuar sent del conjunt de Xavi Closas que va aconseguir remuntar el marcador després que Khalid recuperés en primera línia i dins de l’àrea afusellés per l’escaire a Pereira. La resposta de Juanm Marrube va ser ordenar l’atac de cinc amb Anás de porter. En la seva segona circulació i en una acció molt afortunada, David va tornar a establir la igualtat en l’electrònic (3-3). La cinquena falta d’equip dels tudelans a 7’54” per a la finalització va reafirmar al tècnic visitant en la seva idea de continuar apostant pel joc de cinc. Evitar la sisena falta, defensant amb la pilota, i mantenir allunyat de la seva porteria a Industrias. Una bona pressió local va permetre un robatori de Corso que va tenir la paciència suficient per a assistir a Tolrá que va aconseguir el 4-3. Els riberencs van tornar a avisar amb una pilota al travesser de Carlos Bartolomé abans que el mateix jugador fes el 4-4. Un xut col·locat que va sorprendre a Álex Lluch tapat per un rival. Industrias no havia dit l’última paraula i Verdejo va culminar una gran acció col·lectiva eludint una pressió alta per a tornar a avançar al nostre equip. Els colomencs havien sortit victoriosos en l’intercanvi de cops i van augmentar el seu avantatge amb un altre gol més de Povill que no va desaprofitar una gran passada d’Álex Lluch, d’àrea a àrea, per fer el 6-4 amb la porteria desprotegida. No va haver-hi més concessions defensives i fins i tot es va forçar un 10 metres per a acabar d’arrodonir la victòria amb un triplet de Verdejo que va signar el definitiu 7-4.