21 des. 2022

Victòria reivindicativa (1-4) per encarar el nou any amb molt bones sensacions

Victòria reivindicativa d’Industrias Santa Coloma davant el Noia Portus Apostoli (1-4) per a tancar la primera volta. El nostre equip acaba el 2022 amb tres punts que li deixen molt a prop de la zona noble de la classificació. Els gols de Cardona, Victor Ramos, Povill i Corso van donar lluentor a un triomf que trenca una ratxa de tres derrotes i que permet encarar el nou any amb molt bones sensacions.

Llògica alegria després de trencar una mala ratxa de resultats

A Industrias Santa Coloma li va costar prendre el pols al partit. Els minuts inicials van ser controlats pels locals que van intentar sorprendre a Borja amb xuts des de la mitja distància. Els de Xavi Closas van estar erràtics, massa imprecisos i les pèrdues de pilota van alimentar a un Noia que va utilitzar al seu porter per a sortir de pressió i instal·lar-se en parcel·la colomenca. Una connexió de porteria a porteria de Borja amb Povill que va repel·lir el pal va ser la primera ocasió. Havien passat 6 minuts però va servir per a reactivar al nostre equip que amb l’entrada de Rufino va guanyar profunditat en atac. Una contra amb superioritat numèrica mal finalitzada amb un tir de Povill, que va tapar un contrari, i un xut potent i col·locat de Rufino, que va marxar per poc a l’esquerra de la meta defensada per Henrique, van ser les oportunitats més clares fins a aquell moment.

Industrias, que va anar de menys a més, també es va emprar amb determinació en defensa. Uri Santos va evitar el gol de Noia i Edu Jabá va gaudir d’una clara ocasió arribat l’equador de la primera part. El partit va entrar en un intercanvi de cops en el qual Verdejo va xutar malament una pilota recuperada per Nil, Rafinha no va poder superar en la seva sortida a Borja i Uri Santos es va quedar sol davant Henrique sense encertar amb la porteria gallega. I en el minut 16 es va trencar l’encontre. Dues accions ofensives d’Industrias van servir per  situar el marcador amb un franc 0-2. Primer va ser Cardona amb un xut amb l’esquerra des de la frontal de l’àrea qui va sorprendre a Henrique i uns segons després, un tir de Verdejo refusat pel meta del conjunt gallec va ser molt ben aprofitat per Victor Ramos.

El resultat va obligar a Marlon Velasco a aturar el partit per ordenar l’atac de cinc i intentar retallar les diferències. Edu Jabá, Pirata i Alisson van disposar d’aquesta opció però no van trobar el gol mentre que una sortida neta de pressió del nostre equip va acabar amb la pilota en la creueta en una jugada de Povill que Altamirano va desviar just abans que arribés Khalid i que va estar a punt de costar-li un autogol.

La segona part va començar amb un primer avís de Pirata que va posar a prova a Borja amb un xut a la mitja volta. La rèplica va ser de Cardona que es va plantar sol davant Henrique però va resoldre malament aquest mà a mà. Altamirano ho va intentar amb una rematada dura, rasa i potent que va rebutjar Borja i un minut després Henrique va habilitar des de la seva àrea a Marcelo que va deixar enrere a David Peña i va marcar per baix davant la sortida de Borja. El 1-2 lluny d’inquietar a Industrias va servir d’impuls. Els de Xavi Closas van ser atrevits, no van fer un pas enrere i es van mantenir enèrgics. Uri Santos no va poder finalitzar una pilota llarga a l’esquena de la defensa local, Khalid de tir creuat es va topar amb el pal, Cardona amb una falta, David Álvarez a passada de Cardona i Nil recuperant sol davant Henrique sense que David Álvarez pogués aprofitar el rebuig del porter. Industrias va perdonar el tercer i una altra vegada Noia va buscar amb l’atac de cinc frenar l’assetjament i enderrocament al qual estava sent sotmès.

Aquesta vegada va ser Alisson qui es va vestir amb la samarreta del porter. En la primera circulació amb superioritat numèrica, Rafinha va disposar d’una clara ocasió. Corso i Borja van buscar el gol després de dues recuperacions des d’àrea pròpia sense premi. No obstant això a la tercera va ser la vençuda. En ple replegament local amb canvi de porter, Borja va habilitar a Uri Santos que va assistir a Povill perquè marqués de cap sense temps a que Henrique ocupés la seva posició entre els tres pals. El 1-3 va acostar al nostre equip a l’objectiu de la victòria i malgrat que Marcelo i Edu Jabá ho van intentar amb tirs exteriors, David Peña va poder sentenciar quan Closas el va posar a pista com a porter i Industrias va eludir amb paciència i elaboració la pressió del conjunt gallec en tota la pista. Amb el temps jugant en contra, Pirata de falta –molt protestada- des de la frontal de l’àrea va estavellar la pilota en un pal. L’acció va donar també perquè Nil molt escorat en banda estigués a punt de fer el quart. També Uri Santos, en un altre gran partit, va malgastar aquesta possibilitat, quan es va plantar tot sol davant porteria i no va poder superar a Edu Jabá sota el marc. Finalment va haver de ser Corso qui va interceptar una pilota dins de l’àrea, amb Noia bolcat i a la desesperada, per a tancar el partit amb un xut net des d’uns 35 metres.